Zoek hulp voor uw kind. Ga naar de huisarts.
Op de website Help! Mijn dierbare is verslaafd vindt u informatie over het omgaan met een verslaafd kind. U kunt zich hier ook aanmelden voor een informatiemiddag of telefonisch advies krijgen.
Of zoek hulp bij Antes of Youz.
Ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.
Wilt u zelfstandig stoppen met alcohol, roken, drugs of gokken? Kijk dan op de websites van Jellinek en Brijder voor online zelfhulp.
Bent u verslaafd en voedt u kinderen op? Kop Op Ouders helpt bij de opvoeding met informatie, tips, cursussen en verhalen van anderen.
De volgende organisaties kunnen u helpen:
Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!
Op de website Praten met u kind staat informatie voor ouders. Bijvoorbeeld over roken, alcohol, blowen en gamen. U vindt er ook tips om er met uw kind over te praten.
Of bel het Centrum voor Jeugd en Gezin voor uitleg en advies.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:15 – 17:00 uur
Gratis online cursus over praten met uw kind over gevoelige onderwerpen zoals alcohol, roken, seks, voeding, blowen en veiligheid.
Stoppen met roken heeft veel voordelen! Een verbeterde conditie, er blijft meer geld over, alles smaakt lekkerder, een mooiere huid en tanden, een frissere adem, een beter humeur, verbeterde vruchtbaarheid, geen negatieve effecten op meerokers en een langer leven. Stoppen met roken is een uitdaging, maar er zijn veel mensen die hierbij willen helpen!
Neem contact op met uw huisarts. De huisarts kan u adviseren over de mogelijkheden en doorverwijzen naar verdere hulp.
Onder andere de Rookstoppoli van het IJssellandziekenhuis https://www.ysl.nl/afdelingen-en-specialismen/longziekten/stoppen-met-roken-polikliniek/
Wilt u met hulp van een coach of zelfstandig stoppen met roken? Kijk dan eens op deze pagina’s:
Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!