Doe aangifte van geweld bij de politie. Ook als u bang bent voor uw partner. U heeft recht op bescherming. Bel ook met Veilig Thuis. Zij staan dag en nacht klaar met advies en hulp.
Bent u thuis niet meer veilig? Bel naar Veilig Thuis. Zij kunnen zorgen voor opvang. Dat kan ook op een geheime plek zijn. Uw kind mag mee.
Is het niet veilig om te bellen? Ga dan naar de apotheek en noem het codewoord 'Masker 19'. De mensen bij de apotheek brengen u in contact met hulpverleners. Als u samen met uw partner de apotheek bezoekt, neemt de apotheker zelf contact op met Veilig Thuis.
Wilt u met iemand praten? Dat kan met iemand van De Luisterlijn. Op de website van Slachtofferhulp komt u in contact met lotgenoten. Uw huisarts kan u ook verder helpen.
De volgende organisaties kunnen u helpen:
Vragen over stress, geldzorgen of gezonder leven? Maatschappelijk werk kan helpen!
Heb je weinig of geen sociale contacten, last van stress of angsten? Heb je een verslaving of heb je vragen over gezonder leven?
Als je hulp nodig hebt bij deze of andere vragen of problemen, kun je terecht bij onze wijkmaatschappelijk werkers. Gratis.
https://www.welzijncapelle.nl/ondersteuning-advies/maatschappelijk-werk/
Heb je vragen voor de buurtcoach, jongerencoach, kinderbuurtcoach of wijkmaatschappelijk werker?
Of over vrijwilligerswerk, mantelzorg of conflicten met buren? Stel een vraag aan jouw sociaal wijkteam.
https://www.welzijncapelle.nl/sociaal-wijkteams/
Hulp, ondersteuning of advies nodig? Welzijn Capelle is er voor je. Zet je vraag en je gegevens in het formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
https://www.welzijncapelle.nl/contact/
Meldpunt voor die getroffen zijn door huwelijksdwang, huwelijksdrang, huwelijkse gevangenschap, polygamie, gedwongen achterlaten, strijden in het land van herkomst om de scheiding naar het recht van het land van herkomst te regelen, vervolgd worden voor overspel en andere morele delicten in het land van herkomst.
Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!
Biedt emotionele hulp, begeleiding in het strafproces en hulp bij schadevergoeding.
Dag en nacht een luisterend oor
Bespreek het met uw huisarts.
Bel voor hulp en advies met Veilig Thuis. U hoeft uw naam niet te noemen.
Bel de politie of ga langs. Wilt u liever anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. U kunt bellen of online uw melding doorgeven.
Ook kunt u contact opnemen met Veilig Thuis. Dit kan ook anoniem. Zij geven u advies en helpen u verder.
Denkt u dat een kind of oudere wordt mishandeld? Op de website Ik vermoed huiselijk geweld leest u hoe u het kind of de oudere kunt helpen.
Wordt iemand gedwongen te trouwen of getrouwd te blijven? Doe een melding bij Femmes for Freedom. Zij bieden ook hulp. Of neem contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:15 – 17:00 uur
Meldpunt voor die getroffen zijn door huwelijksdwang, huwelijksdrang, huwelijkse gevangenschap, polygamie, gedwongen achterlaten, strijden in het land van herkomst om de scheiding naar het recht van het land van herkomst te regelen, vervolgd worden voor overspel en andere morele delicten in het land van herkomst.